ljusstake sjukhuskyrkan
Arkivbild. Foto: Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio

Kyrkligt aktiv misstänks ha straffsmiskat barn

En man i 20-årsåldern har häktats misstänkt för våldtäkt mot barn och misshandel. Mannen ska också ha smiskat en flicka ett trettiotal gånger för att straffa henne. Mannen förnekar brott.

Mannen är engagerad i en församling i Fyrbodal och i deras ungdomsaktiviteter, nu misstänks han bland annat för våldtäkt mot barn.

– Det är under de förhållandena de träffats, men jag vet inte om händelserna har med församlingen att göra i övrigt, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott.

Det är två flickor som anmält mannen. Han förnekar brott men erkänner att han flera gånger haft sex med en av flickorna, men han säger att det var frivilligt och att han trodde hon var äldre än 15 år.

Enligt utredningen ska han även ha smiskat den andra flickan flera gånger för att bestraffa henne. Däremot förnekar han att han skulle ha gjort något sexuellt med henne.

När församlingen fick höra om anklagelserna åkte ansvariga därifrån direkt hem till mannen.

– Det är en chock för oss alla. Man blir mörkrädd. Jag åkte hem till honom och tog nyckeln från honom direkt när jag fick veta. Han har fråntagits allt ansvar, säger en av de ansvariga till P4 Väst.

20-åringen anhölls i förra veckan och häktades i lördags på sannolika skäl misstänkt för brott, det är den högre misstankegraden. Förutom att han är misstänkt för våldtäkt mot barn är han misstänkt för misshandel och sexuellt ofredande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista