Jakob Johansson på sommarlov
Pappa Per och Jakob Johansson när sonen i somras var på besök hos familjen på hemmaplan i Trollhättan. Arkivfoto: Joel Hansson/Sveriges Radio

Pappa Per fick se Jakob Johansson avgöra mot Italien

2:39 min

Sveriges står med flera dobbar i fotbolls-VM nästa år. Tacka Trollhättesonen Jakob Johansson för det – hans mål mot Italien kan vara avgörande.

Det står 90 minuter mellan Sverige och fotbolls-VM i Ryssland nästa år. En stor del i att Sverige nu kan gå mot en historisk seger mot Italien stavas Jakob Johansson, från Trollhättan. 

Per Johansson var själv på plats i Stockholm när sonen tryckte in bollen bakom italienska målvakten Buffon. 

– Det var nästan på hans första touch det blev det mål, det är jätteroligt, säger han och fortsätter: 

– Det var en fantastiskt upplevelse och inramning.

I kväll har han en nyckelroll i matchen mot Italien på San Siro. Albin Ekdahl är skadad, då ser förbundskaptenen ut att satsa på Jakob Johansson. 

Fotbollen har alltid varit central för Jakob Johansson. 

– Ja, han har varit fotbollsnörd sen han kunde gå. Det har varit en följeslagare hela tiden. Det var mycket planscher och spel på gräsmattan. Framför allt var det mycket Arsenal. 

I dag är Jakob Johansson proffs i Grekland. Under åren har han odlat andra intressen. 

– Han har många intressen utanför fotbollen. Han är intresserad av historia och läser en hel del. Han är inte så sportnördig längre. Det är inte bra att snöa in på en sak. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista