brinannde ljus
arkivbild Foto: Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio

Församlingen: "Det är en chock för oss alla"

1:21 min

En man misstänks ha våldtagit och misshandlat flera barn han träffat via kyrkan. – Man blir mörkrädd. Det är en chock, säger en ansvarig för församlingen.

En man i 20-årsåldern sitter häktad misstänkt för våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och misshandel. De två flickor som anmält mannen har träffat honom via kyrkan. Enligt utredningen ska han bland annat ha smiskat en dem för att straffa henne.

– Flickorna och deras familjer har fått stöd. Det har varit mycket samtal kring det här. Man tror inte att något sådant här ska hända oss, säger en av de ansvariga för församlingen till P4 Väst.

Han berättar att anmälningarna mot mannen kom som en chock för dem och att de nu funderar på hur de ska undvika att något liknande händer igen. En tanke har varit att sätta in fönster i dörrarna så att ingen kan stänga in sig eller gömma sig i deras lokaler.

– Vi tänker på att vi som är här och jobbar här inte ska sitta ensamma med folk, men samtidigt är det svårt för folk vill ju ha enskilda samtal med oss, säger han.

Han betonar också att den misstänkta mannen inte varit ledare för något konfirmationsläger.

– Han har funnits med hos oss och hjälpt till men nu har vi inget förtroende för honom. Jag åkte hem till honom och tog nyckeln från honom direkt när jag fick veta. Han har fråntagits allt ansvar. Nu ska vi se över vilka som har nycklar och vem som har tillgång till lokalerna, säger den ansvariga.

Den misstänkta mannen nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista