Avspärrning över en bro
1 av 2
Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio
Bild på Ulvön.
2 av 2
Ulvön med vandrarhemmet, utanför Ljungskile. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Duo misstänkt för mord på Ulvön

Två män begärs nu häktade misstänkta för att ha startat branden på Ulvöns vandrarhem där en person dog. Båda två är misstänkta för mord.

– Förundersökningen avser mord och mordbrand beträffande båda två, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

Det var på söndagsmorgonen som branden på vandrarhemmet på Ulvön startade. I brandresterna hittades en person död. Strax därefter kunde polisen gripa två män. 

Männen, som är i 30-årsåldern respektive 60-årsåldern anhölls då misstänkta för mordbrand. Varken åklagaren eller polisen vill berätta vad det är som gör att de tror att den döda personen blivit mördad.

– Jag vill inte kommentera något innan häktningen, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott.

Personen som hittades på vandrarhemmet är fortfarande inte identifierad.

– Det har redan framkommit sådana uppgifter, som är av teknisk karaktär, som gör att jag menar att det är en korrekt misstanke, säger Daniel Veivo Pettersson.

Hur männen känner varandra vill åklagaren i nuläget inte berätta.

– Jag vill inte kommentera det för deras relation är sådant vi ska reda ut under förhandlingen i eftermiddag, säger Daniel Veivo Pettersson.

Männen förnekar brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".