Bild på Ulvön.
1 av 2
Ulvön med vandrarhemmet, utanför Ljungskile. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio
Avspärrning över en bro
2 av 2
Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Två män häktas för mord på Ulvön

En man i 30-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänks för mord på Ulvön. Den tekniska bevisningen är starkare mot honom, enligt åklagaren.

Men även den andre mannen, som är i 60-årsåldern häktades av tingsrätten, skäligen misstänkt för mord på Ulvön. 

Åklagaren menar att de båda männen begått mordet tillsammans och i samförstånd. 

30-åringen förnekar brott men bekräftade i samband med häktningsförhandlingen att han befann sig på Ulvön samtidigt som polisen misstänker att mordet begicks. 

Enligt advokaten Sverker Mattsson, som försvarar den yngre av de två männen som misstänks för mordet, bodde hans klient sedan en tid på vandrarhemmet. 

Det var på söndagsmorgonen som branden på vandrarhemmet på Ulvön startade. I brandresterna hittades en person död. Strax därefter kunde polisen gripa två män. 

Männen, som är i 30-årsåldern respektive 60-årsåldern anhölls då misstänkta för mordbrand. Varken åklagaren eller polisen vill berätta vad det är som gör att de tror att den döda personen blivit mördad.

Personen som hittades på vandrarhemmet är fortfarande inte identifierad.

– Det har redan framkommit sådana uppgifter, som är av teknisk karaktär, som gör att jag menar att det är en korrekt misstanke, säger Daniel Veivo Pettersson.

Den äldre mannens advokat berättade också för P4 Väst att det finns omständigheter i ärendet som gör att de tror sig veta vem offret är.

En ny förhandling är redan utsatt till nästa vecka då domaren under häktingsförhandlingen talade om att det finns "vissa oklarheter" som åklagaren måste utreda.

Båda männen förnekar brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".