Bild på Ulvön.
Ulvön med vandrarhemmet, utanför Ljungskile. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Grovt kriminell misstänks för mord på Ulvön

Försvarare Sverker Mattsson: "Fel plats vid fel tillfälle"
0:25 min

Ulvön beskrivs som en pärla i Bohuslän. I dag är hela ön avspärrad. Polisen misstänker att en person mördats. En av de misstänkta är man i 30-årsåldern. Så sent som i september dömdes han till tre års fängelse för grovt vapenbrott och grov smuggling.

I söndags morse fick räddningstjänsten in ett larm om att det brann på Ulvöns vandrarhem utanför Ljungskile. När räddningstjänsten kom fram stod både köket och ett närliggande rum i lågor. I brandresterna hittade de en död man.

Snart kunde polisen gripa två män i 60- respektive 30-årsåldern. I tisdags häktades de, båda två misstänkta för mord och mordbrand.

 – Det finns vissa omständigheter jag inte kan berätta om, men de fynd som hittills har gjorts gör att misstankarna är starkare mot den ene av dem, säger kammaråklagare Daniel Veivo Pettersson.

I september dömdes mannen i 30-årsåldern till ett tre år långt fängelsestraff för grovt vapenbrott och grov smuggling. Han är i dag skriven på en anstalt utanför Stockholm. Ändå befann han sig på Ulvöns camping i söndags.

Mannen har tidigare begått flera brott, som rånförsök och misshandel.

Nu är han misstänkt för mord tillsammans med en annan man. Ett brott han förnekar att han begått.

 – Det är det gamla vanliga: Han befann sig på fel tillfälle vid fel plats. Han har varit där, men det har begåtts ett brott när han befunnit sig där och det har inte han med att göra, säger Sverker Mattsson som försvarar mannen.

 Också den äldre mannen förnekar brott.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".