Jakob Johansson
I play off-mötet mot Italien blev Jakob Johansson både målskytt och korsbandsskadad. Foto: Frank Augstein/TT, Jonas Ekströmer/TT

Jakob Johansson har inte gett upp drömmen om VM

"Jag kan varken säga bu eller bä"
1:11 min

Kvalhjälte och korsbandsskadad. Efter avancemanget var det blandade känslor för Jakob Johansson från Trollhättan som fortfarande hoppas på spel i VM.

Efter en kvart mot Italien smällde det till i Jakob Johanssons knä – korsbandet hade gått av. 

Mittfältaren blev utburen på bår, men Sverige lyckades hålla 0-0 och kunde gå vidare till VM tack vare Jakob Johanssons mål i den första matchen. 

– Jag har ingen erfarenhet av den här typen av skador. Därför har jag valt att inte tänka så mycket på tidsaspekten av skadan. Det är omöjligt för mig att svara på hur många månader jag kommer att vara borta, säger Jakob Johansson till P4 Väst.

Har du själv gett upp drömmen om VM?
– Nej, absolut inte. Det vore dumt när jag inte vet mer om skadan. Därför säger jag varken bu eller bä. Mitt mål är att vara tillbaka så snabbt och så bra som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".