Bild på en varningstriangel med text Olycka.
Foto: Johan Nilsson/TT

Tre olyckor på E6:an - En förd till sjukhus efter lastbilskollision

Under förmiddagen inträffade tre olyckor på E6:an vid Dinglemotet. En person fördes till sjukhus med lindriga skador och en togs till vårdcentral.

Det var på torsdagsmorgonen som tre olyckor inträffade på E6:an vid Dinglemotet.

En person fördes till sjukhus i samband med en kollision mellan en lastbil och stillastående arbetsfordon på vägen som höll på med vägarbete. Personen som fördes till sjukhus är i 60-årsåldern och det ska ha handlat om lindriga skador. 

En person fördes också till vårdcentral efter en kollision mellan en personbil och lastbil längre norrut på vägen.

Ännu en olycka inträffade ännu längre norrut på E6:an. Där ska en lastbil ha kört in i räcket, men ingen skadades i samband med den olyckan.

Alla olyckor skedde under kort tid.

– Ja, det har varit väldigt mycket nu under förmiddagen, säger insatsledare Ulrik Olsson. 

Räddningstjänsten kunde efter ett par timmar bege sig från platsen och bärgningsarbete kunde påbörjas. Men innan bärgningsarbetet kunde börja var platsen farlig och räddningstjänsten behövde invänta Trafikverket.

– Lastbilen har dragit med sig vajern i mitträcket och skulle den gå av kommer lastbilen att slunga den tillbaka. Det är jättefarligt, säger Ulrik Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".