Uddevalla tingsrätt. Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio.
Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio.

Man och kvinna häktade för grov våldtäkt mot barn – kvinnan erkänner

En man och en kvinna i 30-årsåldern har häktats misstänkta för grov våldtäkt mot barn.

Mannen och kvinnan är hemmahörande i Bohuslän, och häktades misstänkta på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

När häktningsförhandlingarna mot den misstänkta kvinnan skulle inledas valde kvinnan att erkänna flera sorters sexuella handlingar mot offret vid ett tillfälle, enligt P4 Västs reporter på plats på tingsrätten.

– Då det rör sig om grov våldtäkt mot barn så har personen varit under 15 år, men i övrigt vill jag inte kommentera, säger kammaråklagare Carina Gustafsson till P4 Väst.

Brotten ska ha begåtts under en längre period, från våren 2010 till sommaren 2015 enligt åklagaren. De misstänkta anhölls tidigare under veckan.

Både mannen och kvinnan har eller har haft anställning på en skola i en kommun i Bohuslän. Kommunen har med anledning av häktningen kallat in en krisledningsgrupp med bland annat representanter från skola och socialtjänst.

– Vi ska samlas, och jag ska få information, så får vi se hur vi ska hantera den här situationen, säger kommunchefen till P4 Väst på torsdagseftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista