Uddevalla tingsrätt. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Kommunen stänger av personerna som misstänks för grov våldtäkt mot barn

Den man och kvinna som misstänks för grov våldtäkt mot barn har nu stängts av från den skola i Bohuslän där de arbetat och arbetar. Det bekräftar kommunen under torsdagskvällen.

En man och en kvinna i 30-årsåldern har häktats misstänkta för grov våldtäkt mot barn.

Mannen och kvinnan är hemmahörande i Bohuslän, och häktades misstänkta på sannolika skäl, den högre misstankegraden. 

Under torsdagskvällen kallade den berörda kommunen in en krisledningsgrupp. 

– Vi har beslutat att stänga av de misstänkta personerna från sina respektive tjänster i avvaktan på den fortsatta polisutredningen, säger kommunchefen till P4 Väst. 

Under torsdagen har kommunen informerat all personal på skolan där både mannen och kvinnan, båda i 30-årsåldern, har eller har haft anställning. 

– Kommunen har inte fått några uppgifter som tyder på att de misstänkta brotten ska ha begåtts i skolmiljö eller att fler barn är drabbade, säger kommunchefen.

Mannen och kvinnan har eller har haft anställning på en skola i en kommun i Bohuslän.

Kommunen meddelar att alla elever på skolan kommer under fredagen att bli informerade och få möjlighet till hjälp och stöd. Föräldrar som har frågor kan vända sig till kommunens växel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista