Pingis boll tungan rätt i mun
Kristian Karlsson. Foto: Anders Wiklund/TT

Karlsson vidare till åttondelsfinal

Bordtennisspelaren Kristian Karlsson från Trollhättan klarade av första omgången i Swedish Open Championships, Soc. I dag spelar han åttondelsfinal.

Kristian Karlsson besegrade tjecken Pavel Sirucek med 4-2 i set. Det blev tuffare än många väntat sig.

– Han har spelat några kvalmatcher och det är riktigt svåra matcher redan i första omgången för oss som är seedade, sade Kristian Karlsson.

Nu blev uppförsbacken ännu längre då tjecken tog de två första seten. Livligt påhejad av bordtennispubliken i Stockholm lyckades svensken komma tillbaka och vinna fyra raka set.

– Publiken lyfte mig. De är som en extra spelare i ryggen. Vad jag också gjorde var att jag satsade lite tuffare på mina servar, som var dåliga i de första seten, sade Kristian Karlsson. 
 
I kväll, klockan 19.00, väntar Fang Bo, som var i final på Soc för tre år sedan. Han var också i singelfinal i VM 2015.

– Jag är i bra form och på sistone har det visat sig att det går att störa kineserna. Jag ska i alla fall göra vad jag kan för att utmana honom. 

Men innan matchen mot Fang Bo ska Kristian Karlsson, tillsammans med Mattias Karlsson, möta världsmästarna Fang Zhendong och Xu Xin. Kvartsfinalen i herrdubbeln börjar klockan 11.40.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".