En polis och hans polishund jobbar i vägrenen.
1 av 3
Rånaren försvann från platsen men kunde snart gripas av polis. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo
Polisbil utanför apoteket i Munkedal
2 av 3
Ingen kom till fysisk skada under rånet. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo
Polisbil utanför apoteket i munkedal
3 av 3
Den misstänkta gärningsmannen flydde från apoteket men kunde snart gripas tack vare tips från en man som fick påhälsning av den misstänkta gärningsmannen. Foto: Richard Veldre/Sveriges Radio

Misstänkt apoteksrånare gripen

1:28 min

Ett apotek i Munkedal har rånats av en person beväpnad med vad man tror är en yxa. Strax efter rånet knackade den misstänkta gärningsmannen på hemma hos en annan man och frågade om han fick gömma sig där. Det fick han inte.

– Mannen som öppnar behövde inte fundera så länge på det utan han sa bara "Nej det går inte, du kan inte komma in här och gömma dig". Istället  ringde han oss och strax därefter kunde vi gripa den misstänkta gärningsmannen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.

Larmet om rånet kom strax efter klockan 10 på lördagsförmiddagen. En man beväpnad med vad man tror var en yxa rånade ett apotek i Munkedal. Innan polisen hann fram hade mannen flytt i en okänd riktning.

Strax därefter hörde en man hur det knackade på dörren. När han gick och öppnade stod den misstänkta rånaren utanför hans dörr. Han undrade om han kunde få komma in i mannens bostad och gömma sig för han hade nämligen rånat ett apotek.

 – Vi är glada att mannen som fick påhälsning gjorde bedömningen att det var bäst att ringa polisen, det var till stor hjälp för oss. säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.

När mannen greps hade han varken någon yxa eller några stulna varor på sig. Enligt polisen i Uddevalla ska han nu förhöras formellt och därefter får de veta om han erkänner eller förnekar brott.

Det här är andra apoteket som på kort tid utsätts för ett rån. I går kväll rånades ett apotek i centrala Uddevalla. 

– Det är för tidigt att säga om det hör ihop med rånet igår, men jag är säker på att poliserna som ska förhöra den här mannen kommer nog att undersöka den saken, säger Ulla Brehm.

Också vid det rånet hotades personalen med något form av tillhygge och tog därefter med sig varor från apoteket, men det är i nuläget okänt vad mannen tog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista