Abbi Tehyrell står med armarna i kors
Abbi Tehyrell. Foto: Robert Engström

Tunnlarna mot Torp öppna igen

0:25 min

Natten till lördag öppnade tunnlarna mot Torp i Uddevalla efter reparationerna. Trafikverkets projektledare Abbi Tehyrell är glad att de kunnat öppna tidigare än förväntat.

– Vi var väldigt spända faktiskt. Det var nästan som luften gick ur oss faktiskt. Samtidigt var vi så himla glad att vi kunde öppna tidigare än vi trodde, säger Abbi Tehyrell, projektledare på Trafikverket.

Med planering och allt inräknat har arbetet med tunnlarna från Uddevalla ut mot Torp pågått i flera år. I natt klockan tre släpptes trafiken på igen i den senaste tunneln som precis blivit färdigrenoverad. Ett trettiotal personer från Trafikverket var på plats för att plocka undan och öppna upp och kunde sedan tillsammans se den första bilen rulla genom tunneln.

Nu ska de bara plocka ner de sista orangea skyltarna som dirigerar om trafiken så är de helt klara sen. I alla fall med den här etappen – nu ska de istället börja planera inför renoveringen av den fjärde och sista tunneln som ska byggas om under 2018.

– Det är inte slut än, det blir stökigt under 2018 också. Ingen vila här inte, säger Abbi Tehyrell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista