Polisbil utanför apoteket i Munkedal
1 av 2
Ingen kom till fysisk skada under rånet. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo
En polis och hans polishund jobbar i vägrenen.
2 av 2
Rånaren försvann från platsen men kunde snart gripas av polis. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Yxman misstänks för två apoteksrån – begärs häktad

Den man som greps misstänks för att ha rånat apoteket i Munkedal är också misstänks för att ha rånat apoteket i Uddevalla. Nu begärs han häktad.

Det var under lördagsförmiddagen som apoteket i Munkedal rånades. Mannen var beväpnad med vad man tror var en yxa och kom över såväl kontanter som mediciner. 

Den misstänkte mannen kunde gripas i närområdet efter att han knackat på hemma hos en annan man i hopp om skydd. Det fick han inte. 

– Mannen som öppnar behövde inte fundera så länge på det utan han sa bara "Nej det går inte, du kan inte komma in här och gömma dig". Istället  ringde han oss och strax därefter kunde vi gripa den misstänkta gärningsmannen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.

Den misstänkte apoteksrånaren misstänks också ha rånat apoteket i Uddevalla på fredagen. Enligt polisen ska det finnas vittnen som gör att man tror att det är samma gärningsman. 

– Vi har vittnesuppgifter både från fredagen och lördagen som gör att vi misstänker mannen, säger jourhavande förundersökningsledaren Håkan Larsson. 

Polisutredningen fortsatte under söndagen med nya förhör. Vid klockan 12.30 sa polisen att mannen nu kommer begäras häktad. 

– Ja, det stämmer, säger Håkan Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".