P4 SKARABORG GRANSKAR FÄRDTJÄNSTEN

Färdtjänstchaufför utsatte kvinna för sexuella övergrepp

1:48 min

Flera chaufförer som kör färdtjänst i Skaraborg har stängts av från sitt arbete efter att de betett sig olämpligt mot kunder.

Under 2016 och fram tills idag har totalt 12 förare stängts av från Västtrafik efter att de uppträtt olämpligt mot kunder. Tre i Skaraborg.

I förhören berättar kvinnan hur färdtjänstchauffören öppnat hennes byxor och stuckit ner sin hand innanför hennes trosor

Men vare sig kommuner eller Västtrafik, som har ansvaret för färdtjänsten, har kontroll på vilka chaufförerna som kör. Det visar en granskning som P4 Skaraborg har gjort.

I ett av fallen dömdes en färdtjänstchaufför till fängelse i Skaraborgs tingsrätt för sexuellt tvång. Mannen har överklagat och väntar dom från hovrätten. 

I förhören berättar kvinnan hur färdtjänstchauffören öppnat hennes byxor och stuckit ner sin hand innanför hennes trosor och tagit henne på underlivet. Han har även tafsat henne på brösten trots att hon slagit bort hans hand och sagt nej.

Kvinnans intressen är barn-tv och bokmärken. Hennes utvecklingsstörning och autism gör att hon är på förskolenivå.

Hör reportaget i ljudknappen ovan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista