maria vikingsson, kommunchef
Kommunchefen Maria Vikingsson ställde upp för personalen, tillsammans med omsorgschefen Nina Roos skötte hon disken. Foto: Sotenäs kommun

Här diskar kommunchefen åt personalen

Kommunchefen: ”Vår personal är värd det”
1:20 min

I Göteborg ställdes julfesten för undersköterskorna in. Men i Sotenäs kan personalen festa – och kommunledningen skötte disk, städ och servering för att hålla kostnaderna nere.

Det var i veckan som undersköterskorna i Göteborgs stad fick det sura beskedet – den efterlängtade julfesten för dem blir inte av.

Detta efter ett beslut från kommunledningen i Göteborg om att skattepengar inte kan finansiera kostnaderna för deras fest.

I Sotenäs kommun däremot blir undersköterskornas stora julfest av. För där har man lyckats få ned kostnaderna genom att låta förvaltningscheferna, kommunalrådet och till och med kommunchefen diska, städa och servera.

– Vi var ute och plockade borden, diskade och hälsade personal när de kom, säger Maria Vikingsson, Sotenäs kommunchef.

Sotenäs kommun har kunnat bjuda 800 kommunanställda undersköterskor på julbord till priset av omkring 80 000 kronor.

– Personalen har uppskattat det här väldigt mycket. De tycker det är en trevlig kväll, säger Maria Vikingsson, och fortsätter:

– Vi sitter och äter bland personal. Det är roligt att höra vad de arbetar man, för man träffar ju personer man inte träffar i vanliga fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".