En hand tar på en kvinnlig axel i livsmedelsbutiken.
Genrebild Foto: Niclas Blom / Sveriges Radio

Trots utredning om sextrakasserier – chefen får fortsatt förtroende

"Butikschefen håller med om att han druckit lite för mycket alkohol"
1:38 min

Efter vårt avslöjande om hur en butikschef i en livsmedelsbutik i Västsverige ska ha utsatt flera kvinnor i personalen för sextrakasserier bemöter nu ledningen kritiken.

– Vi har agerat och utrett frågan om sextrakasserier och alla är idag nöjda med utredningen.

Det säger Axfoods presschef Claes Salomonsen efter P4 Västs rapportering om hur kvinnor i personalen i en livsmedelsbutik i Västsverige under mer än ett års tid ska ha varit utsatta för kränkande behandling och sextrakasserier av butikschefen.

Kvinnorna har i P4 Väst berättat om hur deras chef betett sig sexistiskt och bland annat ha smugit sig upp bakom en kvinna och masserat hennes axlar vid ett flertal tillfällen.

Det handlar också om ett oacceptabelt uppförande i samband med personalfester och alkoholintag där kvinnor fått lämna tillställningen för att undkomma chefens agerande. 

– Butikschefen håller med om att han till exempel vid tillfällen druckit för mycket alkohol men han säger sig inte ha samma upplevelse av sitt uppträdande som dom utsatta kvinnorna har, säger Axfoods Claes Salomonsen.

En namnlista med trettio av dom ca femtio anställda skriver under att man inte har nåt förtroende för sin chef. Men i september i år informerades personalen om att ledningen står bakom butikschefen som får vara kvar bl.a med motiveringen att det som hänt inte är så allvarligt och att det ändå gått så lång tid nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".