En hand tar på en kvinnlig axel i livsmedelsbutiken.
Genrebild Foto: Niclas Blom / Sveriges Radio

Lyssna mer: Butikschef ska ha utsatt personal för sexuella trakasserier

3:33 min

Det började redan på första personalfesten enligt personalen.

Redan på första personalfesten våren 2015 ska flera av kvinnorna i personalen ha blivit utsatta för den tilltänkta butikschefen som var med för att lära känna sin personal.

– Chefen blev oacceptabelt berusad och försökte flera gånger ta på min kropp och visade med blickar och hela sitt obscena kroppsspråk vad han ville, säger en kvinna.

– Det var jätteobehagligt och förnedrande. Jag fick springa undan och gömma mig och till slut lämnade jag festen, berättar en annan av kvinnorna till P4 Väst.

Det var ett beteende som upprepades också vid julfesten förra året enligt personalen.

– Det hela har sen eskalerat och flera gånger i butiken har butikschefen smugit upp bakom mig och börjat massera mina axlar och tagit i mig på ett sätt som inte är ok, berättar en annan kvinna. 

Andra vittnar om hur han ogenerat bytt om på sitt kontor när kvinnlig personal varit närvarande. Ingen av kvinnorna har polisanmält händelserna men Axfoodkoncernen där livsmedelsbutiken ingår har utrett saken och gav i september i år butikschefen fullt förtroende att driva butiken vidare.

Koncernen erbjöd också dom utsatta kvinnorna att byta butik eller att få psykologhjälp för sina upplevelser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista