Christer Pettersson, skribent på dagensanalys.se
Christer Pettersson, skribent på dagensanalys.se Foto: Privat

Här förutspår experten årets julklapp 2017

1:17 min

En elektrisk cykel blev årets julklapp. Men redan timmar innan den stora pressrealisen förutspådde P4 Västs expert Christer Pettersson att den var en stark kandidat.

Pettersson har följt årets julklapp sedan premiären 1988 då bakmaskinen fick utmärkelsen. Tio år senare, 1998 började han själv spekulera i frågan. Idag gör han det fortfarande, nu som skribent på sajten dagensanalys.

– Förra året var det lätt att ha rätt. Det hade ganska låga odds, många ville ha det och det hade redan fått ett genomslag berättar Christer Pettersson.  

För att en vara ska kunna få utmärkelsen krävs vissa saker. Det ska vara nytt, kunna säljas i stora antal och spegla den tiden vi lever i. Vilket många prylar gjorde.

– Även oddsbolagen har det svårt i år. Men det finns favoriter, samtliga teknikprylar. Smarta högtalare, smarta klockor, powerbanks och drönare är några saker, förklarar Christer Petterson.

– Men, jag hoppas verkligen på elcyklen men tror att det är drönaren som får utmärkelsen, tillägger Christer Petterson snabbt.

Vid klockan nio i morse stod det till slut stod det klart: elcykeln blir årets julklapp 2017. Så, Pettersson var helt rätt ute.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista