Skylt från rättegång. Det står "sal 4" och så lyser den gröna lampan "förhandling pågår"
Arkivfoto: Marie Mattsson/Sveriges Radio

Polisens teori: ett offer utsatt av skolpersonal i Bohuslän

Två skolanställda i Bohuslän utreds för grov barnvåldtäkt. Polisens teori just nu är att det ska handla om ett offer som ska ha utnyttjas under flera år.

I torsdags häktade en man och en kvinna i 30-årsåldern på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Båda är anställda på en skola i Bohuslän.

Brotten ska ha begåtts under en längre period misstänker polisen. De första övergreppen ska ha skett under våren 2010 och pågått fram till 2015.

Under förhör med kvinnan har hon erkänt att hon utsatt offret för flera sorters sexuella handlingar vid ett tillfälle. Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna. 

Polisen arbetar efter teorin att det är ett barn, inte flera, som har blivit utsatt.

– Vi har en känd målsägare just nu, säger polisinspektören till P4 Väst.

Offret ska vid tidpunkten för våldtäkterna ha varit under 15 år. Men åklagaren och polis är mycket tystlåtna om fallet. 

– Då det rör sig om grov våldtäkt mot barn så har personen varit under 15 år, men i övrigt vill jag inte kommentera, sa kammaråklagare Carina Gustafsson till P4 Väst i torsdags. 

De två skolanställda har blivit avstängda av kommunen i väntan på fortsatt polisutredning.

– Kommunen har inte fått några uppgifter som tyder på att de misstänkta brotten ska ha begåtts i skolmiljö eller att fler barn är drabbade, sa kommunchefen till P4 Väst under fredagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista