Uddevalla tingsrätt. Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio.
Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio.

16-åring sexofredade tre skolflickor – åtalas

Den 16-årige pojken tog skolflickorna på brösten, försökte pussa och hotade att våldta dem. Nu åtalas han misstänkt för flera fall av sexuella ofredanden.

En 16-årig pojke åtalas nu för att ha utsatt tre tjejer för hänsynslöst beteende med inslag av sexuella kränkningar på en skola i Bohuslän.

Enligt åtalet ska pojken vid ett tillfälle plötsligt gått fram till en av flickorna. I förhör berättar hon:

”Han tryckte upp mig mot ett hörn och tafsade på mig. Han tog mig på brösten och på hela min kropp. Till slut kunde jag komma loss när jag satte mig ner på huk.”

”Han var ju starkare än mig och jag sa sluta flera gånger. Min kompis försökte ta bort honom men han var ju starkare. Vi skrek sluta båda två.”

Pojken ska vid andra tillfällen ha kallat flickorna för "horor" och sagt att han ska våldta dem. Enligt åtalet ska också ha varit våldsam och orsaka flickorna lättare skador. 

Därför står 16-åringen nu åtalad för misstänkt för två sexuella ofredanden, misshandel och olaga hot.

16-åringen förnekar brott alla misstankar och säger i förhör att det är flickorna som försöker sätta dit honom.

"Det känns som att tjejerna har kommit överrens för att sätta dit mig. Under året har de varit tykna och nu har de tagit ett steg längre", säger han i förhör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista