Arena Vänersborg
Foto: Cecilia Bäcklund/Sveriges Radio

Oenighet om IFK Vänersborgs nya krav inför bandy-VM

1:04 min

IFK Vänersborg vill ha fri tillgång till Arena Vänersborg under bandy-VM 2019. Men inom kommunledningen är det oenighet om det nya kravet.

IFK Vänersborg vill ha mer stöd till ett kommande bandy-VM i Vänersborg än de 400 000 kronor som Vänersborgs kommun redan har sagt att klubben ska få.

Det handlar om fri tillgång till Arena Vänersborg inklusive personal och plats för en bandykansli under turneringarna. Något som enligt kommunalrådet Marie Dahlin (S) är värt cirka 200 000 kronor.

– Jag har förståelse för kravet och är positiv till att tillmötesgå IFK Vänersborg i det här fallet, säger Marie Dahlin.

Men kommunalrådskollegan Gunnar Lidell (M) är betydligt mer tveksam.

– Jag är tveksam till att bjuda på mer bara veckan efter att vi har sagt ja till ett bidrag på 400 000 kronor till bandy-VM.

Ännu är det inte klart om IFK Vänersborg kan åta sig att arrangera Bandy-VM i Vänersborg 2019. Besked om hur kommunen ställer sig till att bjuda på fri tillgång till Arena Vänersborg väntas nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista