En hand sträcker sig efter ägg.
Foto: Niclas Blom / Sveriges Radio

Butikschef tvingas lämna efter sexuella trakasserier

Claes Salomonsson: Framkommit nya uppgifter
1:09 min

Chefen utsatte flera kvinnor för sexuella trakasserier. Trots det fick han vara kvar. Men efter att P4 Väst uppmärksammat fallet tvingas han lämna.

Flera kvinnor har för P4 Väst berättat om hur chefen på en större livsmedelsbutik sexuellt trakasserat dem. 

Trots att personalen slog larm till Axfood, som äger butiken, fick chefen fortsatt förtroende från ledningen.

Men efter att P4 Väst uppmärksammat de sexuella trakasserierna på livsmedelsbutiken tvingas chefen nu lämna. 

Anledningen är, enligt uppgifter till P4 Väst, att fler kvinnor nu trätt fram och berättat om hur de sexuellt trakasserats av chefen. 

– Det är samma typ av problematik som har framkommit, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood. 

Som P4 Väst tidigare berättat vittnade flera kvinnor om hur chefen trakasserat dem. Det började redan innan butikschefen tillträtt på sin tjänst på en personalfest som han deltog i för att lära känna sin nya personal. 

– Den nya chefen blev jätteberusad och betedde sig jätteäckligt. Klemade uppefter min kropp och visade med blickar och hela sitt obscena kroppsspråk vad han ville liksom. Jag fick kryssa mig förbi och lämnade till slut festen för att undkomma alltihop.

Efter att Axfood genomfört en intern utredning fick chefen fortsatt förtroende. Kvinnorna erbjöds psykologhjälp och jobbflytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".