Ett blomhav.
Foto: Elin Angvarson / Sveriges Radio

Polisen om ryktena efter dödsolyckan: "Förödande"

1:13 min

Polisens bild av hur den 14-årige pojken kördes ihjäl i Trollhättan klarnar. Samtidigt slår man tillbaka mot ryktesspridningen.

Polisen har nu en ganska klar bild av vad som hände när en 14-årig pojke i Trollhättan dog efter att han blivit påkörd av en bil i Granngården. 

Polisens förundersökningsledare Sten Melander säger att bilföraren, efter att han kört på pojken, stannade ett 50-tal meter från platsen. 

– Han stannar och går ur bilen och kontrollerar sina skador på bilen. Sen sätter han sig i bilen och kör därifrån, säger Sten Melander och fortsätter:

– Det tyder på att han inte riktigt varit medveten om vad som hänt. 

Under dagen har polisen också fått uppleva en mörkare sida. Man har hanterat en stor mängd ryktesspridning om att det egentligen inte handlade om en olycka. 

Sten Melander reagerar mot den falska ryktesspridningen.

– Det är rent förödande. De falska uppgifterna är farliga för utredningen. Vi kan inte få fram riktiga uppgifter om det fortsätter att spridas falska uppgifter, säger han och fortsätter:

– Man sprider uppgifter om att pojkarna ska ha varit förföljda eller att pojken blivit påkörd flera gånger. Inget av det är sant.

Polisen har ingen misstänkt för smitningsolyckan. Man rubricerar händelsen som grovt vållande till annans död. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista