Avspärrning över en bro
Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Polisen: Offret och misstänkta mördare hade relation

0:28 min

Vaktmästaren som misstänks ha mördats på Ulvön hade tidigare träffat männen som misstänks för mordet.

– Genom att han var vaktmästare där så hade de träffats före den här händelsen, annars vill jag inte gå in på relationerna, säger Sten-Rune Timmersjö, chef på Polisens avdelning för grova brott.

Utredningen går framåt enligt polisen. Huvuddelen av den tekniska undersökningen är klar men fortfarande är hela ön avspärrad för att man ska kunna göra kompletterande undersökningar vartefter utredningen fortskrider.

– Det är omfattande undersökningar som behöver göras när det handlar om mord så vi måste återkomma till platsen flera gånger innan vi kan säga att vi är klara, säger Sten-Rune Timmersjö.

En av de två misstänkta, en man i 30-årsåldern som senast i somras dömdes för grov vapensmuggling, sitter fortfarande häktad. Hans advokat Sverker Mattsson har tidigare sagt att hans klient befann sig på fel plats vid fel tillfälle.

– Det vill jag inte uttala mig om, det får vi avvakta med. Nu håller vi förhör och det görs massor av saker i ärendet som vi håller på med, säger Sten-Rune Timmersjö.

Det var i mitten november  som räddningstjänst och polis larmades till Ulvön där det brann på vandrarhemmet.

I brandresterna hittades en död person. Senare samma förmiddag anhölls två män, då misstänkta för grov mordbrand. De anhållna är en man i 60-årsåldern och en man i 30-årsåldern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista