Avspärrning guldrån
Polisen spärrar av delar av Kungsgatan i Uddevalla för att kunna genomföra en teknisk undersökning i samband med rånet i slutet av augusti. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Vittnet: "Han skulle genomföra en kupp"

En av de misstänkta guldrånarna ska ha berättat för ett vittne att han skulle göra en kupp i Uddevalla. Det framkom under den andra rättegångsdagen.

Vittnet minns först inte vad mannen sa att han skulle göra i Uddevalla, men när åklagaren läser upp vad vittnet sagt i tidigare polisförhör kommer det ihåg att mannen skulle göra en kupp. 

Vittnet bryter ihop och berättar att denne lånat ut bilar och pengar till en av de misstänkta guldrånarna, och att han sagt att han skulle göra en kupp för att lösa pengarna.

När vittnet sedan får höra i media om rånet förstod denne med en gång vem som låg bakom kuppen.

Några dagar efter rånet träffades vittnet och mannen igen, för att ordna upp en bilaffär.

 – Då sa han att han hade varit med om ett rån i Uddevalla. Att det skulle bli en massa pengar och att nån gjort sig illa. Och att de blivit jagade, mindes vittnet att mannen berättat.

Förutom detta vittne hördes också en polis, som jagade och grep den andre misstänkte mannen redan på kvällen några timmar efter rånet.

De båda misstänkta guldbutiksrånarna släpptes under måndagen ur häktet i väntan på dom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".