utbränd bil
Lars Sergård är på plats i sylte efter torsdagskvällens oroligheter. Foto: Lars Sergård/Sveriges Radio

Utredningen om upplopp på Sylte dröjer

Polisen tror att de vet vilka som tänt eld på bilar och kastat sten på polisen på Sylte i Trollhättan, ändå dröjer det innan utredningen kan bli klar.

– Vi har en god bild av vilka som var aktiva och som låg bakom men sedan ska det bevisas, säger Marita Andersson, förundersökningsledare vid polisen.

Det var i september som flera bilar sattes i brand. Ett tjugotal personer befann sig på platsen och någon kastade stenar mot en buss. Polisen larmades och när de kom till platsen kastade någon sten på dem också.

– Vi åkte fram och då blir vi bemötta med fyrverkerier och stenkastning, sa polisens insatsledare Lukas Chmaj till P4 Väst i september.

Två personer anhölls snart misstänkta för våldsamt upplopp, en av dem misstänktes också för skadegörelse genom brand. De båda släpptes på fri fot kort därefter men är fortfarande misstänkta.

Innan polisen kan göra klart utredningen måste de invänta provsvar från NFC, nationellt forensiskt centrum. Det dröjer.

– Vid sådana här händelser är det inte helt enkelt. När ingen sitter frihetsberövad så prioriteras ärendet ner på NFC, säger Marita Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista