Bild på Mikael Persbrandt och Anna Odell inför ett stort pressuppbåd.
Stor medial uppmärksamhet när Mikael Persbrandt och Anna Odell presenterade den nya filmen "Anna Odell Untitled" på Film Väst i Trollhättan. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Odell och Persbrandt undersöker sig själva i Trollhättefilm

Anna Odell: Det är inte jag som person som är intressant
1:30 min

Vem är jag, hur ser andra på mig och vem vill jag vara? Frågor som Anna Odell och Mikael Persbrandt vrider på i Anna Odells nya film.

– Jag vill ta reda på hur bilderna av kända personer skapas men även om det finns en verklig sanning om hur en människa är och vad det innebär att vara man eller kvinna, säger Anna Odell.

Filmen som heter "Anna Odell Untitled" har spelats in hos Film Väst i Trollhättan under hösten och det återstår bara några dagar av inspelningsarbetet.

– Filmen kommer att vara färdig för visning någon gång under nästa år, säger producenten Frida Bargo.

I filmen, som Anna Odell skrivit manus till och regisserar, spelar hon och Mikael Persbrandt på sätt och vis sig själva men under beteckningarna "Konstnären" och "Skådespelaren".

Förutom dem finns också andra skådespelare som spelar ytterligare sidor av deras personligheter.

Filmen i sig handlar om en filminspelning av en likadan film där skådespelarna bor tillsammans med sina alter egon i filmstudion.

Konstnären och skådespelaren har också varsin psykolog som de går och samtalar med under inspelningen gång. Allt är en mix av verklighet, fiktion och arrangerade situationer.

– Jag använder mig själv i mina filmer, men det handlar inte om att jag är så intresserad av mig själv och Mikael. Vi är representaten för en man och en kvinna i samhället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".