Ingvar Oldsberg
Ingvar Oldsberg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Ingvar Oldsberg tvingas lämna Bingolotto

Ingvar Oldsberg slutar som programledare för TV4:s Bingolotto. Detta efter att en intern utredning påvisat allvarliga arbetsmiljöproblem.

Under fredagen beslutades att Ingvar Oldsberg tvingas sluta som programledare för TV4:s Bingolotto efter att produktionsbolaget genomfört en intern utredning som påvisat allvarliga arbetsmiljöproblem inom produktionen, det skriver Folkspel på sin hemsida. 

– Tillsammans med TV4 har vi fattat beslutet att byta programledare efter att uppgifter om allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats. Av respekt för alla inblandade, och på grund av att detta i grunden är ett personalärende, kan jag inte gå in på närmare detaljer, säger Hans Sahlin, vd Folkspel i pressmeddelandet.

Oldsberg väljer själv att uttala sig i både Aftonbladet och Expressen.

-Jag vet inte vad anledningen är. Jag har fått samma pressrelease som du har fått. Och de pekar inte på något specifikt. Man säger att det handlar om allvarliga arbetsmiljöproblem. Men jag tycker att det har varit bättre än någonsin. Det är inga sexuella trakasserier eller så. Det kan vi vara säkra på. Det kanske kan vara om jag har styrt och dikterat, vilket man gör som programledare, säger Oldsberg till Expressen.

Agneta Sjödin och Lotta Engberg kommer att ersätta Oldsberg som programledare under den närmaste veckorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista