Närbild på fritidsledare Fady Daoud.
Fady Daoud. Foto: Dino Jasarovic/Sveriges radio

Lexingtons fritidsledare: Ungdomar blir tyvärr vana

1:07 min

Efter den senaste i raden av bilbränder på Lextorp i Trollhättan, senast igår, säger nu boende där ifrån. Fady Daoud på Lexingtons fritidsgård vädjar till bilbrännarna att tänka på konsekvenserna.

– Det som är ledsamt är att många av våra ungdomar tyvärr blir lite vana vid det här. Det har hänt en del i närheten, säger Fady Daoud, fritidsledare på Lexingtons fritidsgård i Trollhättan.

Bilar brann på parkeringen mellan Lexingtons fritidsgård och den ortodoxa kyrkan i Trollhättan. Den här gången mitt på dagen, under en tid då många ungdomar vistas på fritidsgården.

– Skärrade var ungdomarna, med tanke på hur nära gården det var, säger Fady Daoud.

Han är alltså orolig för att bilbränderna ska normaliseras, och berättar även varför det är viktigt att de upphör. 

– Människor ska vara trygga. Barn ska vara trygga. De ska inte behöva se sånt. Det dyker upp tusen frågor i skallen, och dem frågorna ska inte behöva vara där, säger han och fortsätter:

– Jag vill att människorna bakom bränderna tänker på hur det skakar om folk i området. Det här skedde mellan en kyrka och en fritidsgård, mitt på dagen. Det kunde gått illa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista