En bild på en bok och kommunpolitikern Liselotte Fröjd (M).
Liselotte Fröjd (M). Foto: Julia Forsberg /Sveriges Radio P4 Väst.

Intagningsstopp på Tanums gymnasium

0:51 min

Det blir ingen lärlingsutbildning på Tanums gymnasium ”Futura” nästa år. Det efter ett oenigt beslut från barn- och utbildningsnämnden i veckan.

– Tyvärr har intresset inte varit så stort, och det är synd, säger Liselotte Fröjd (M), kommunstyrelsens ordförande i Tanum.

P4 Väst har under hösten uppmärksammat att kommunpolitikerna i Tanum tagit fram en rapport där man kikat på möjligheterna att avveckla Tanums gymnasieskola.

Skolan har under en längre period haft svårt att få tag i behöriga lärare. Samtidigt har eleverna sökt sig till andra skolor, vilket inneburit att man haft svårt att få ihop ekonomin. Skolans utbildningskvalité har dessvärre kritiserats av Skolinspektionen.

Under hösten 2017 valde skolan att införa intagningsstopp på lärlingsutbildningen. Detta på grund av det låga söktrycket.

Och i tisdags beslöt barn- och utbildningsnämnden att intagningsstoppet fortsätter gälla även under läsåret 2018/2019.

– Vi har gjort allt vi kan, men som sagt, vi har inte fattat något beslut om att lägga ned skolan. Utan det beslutet får i så fall tas under våren, säger Liselotte Fröjd (M).

SFI och introduktionsprogrammet bedrivs som vanligt på Tanums gymnasium.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista