Poliser i bil. Foto: TT
Foto: TT

U-sväng mitt i biljakt – flyende man rammade polisen

En man i 35-årsåldern sitter just nu gripen i Trollhättan misstänkt för en rad brott efter en halvtimmes lång biljakt utanför Bäckefors vid 05-tiden i morse.

Polisen ville stoppa och kontrollera mannen som var ute och körde, som sedan tidigare är känd för dom för att köra utan körkort, när mannen plötsligt trycker gasen i botten.

Efter en halvtimmes biljakt blir den flyende mannen enligt jourhavande befäl i Trollhättan desperat, gör en hastig u-sväng och kör rätt in i polisbilen som jagar honom.

Mannen hoppar ut ur sin bil och springer in i skogen för att gömma sig. Poliserna vars bil precis blivit rammad ringer in en hundpatrull, som till slut lyckas spåra mannen som nu sitter gripen.

Poliserna i bilen som blev rammad mår efter omständigheterna bra och har nu fått lämna sjukhuset.

Den gripne mannen i 35-årsåldern är misstänkt för grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafiken och försök till grov misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista