Ebba Isacson är ansvarig för butiken som sålde miljonlotten
Ebba Isacson är ansvarig för butiken som sålde miljonlotten Foto: Emil Dahlin, Sveriges Radio
SKÖVDE

Sökes: Vinnare av 1,4 miljoner kronor

2:36 min

En rad på Eurojackpot som har lämnats in på Willys Stallsiken i Skövde har gett en vinst på hela 1,4 miljoner kronor. Miljonvinsten gick ut fredagen den förste december – men Svenska Spel har fortfarande inte fått tag i någon vinnare.

Ebba Isacson är ansvarig för spelbutiken på Willys Stallsiken. Hon har heller ingen aning om vem den nyblivne miljonären kan vara.

– Vi försökte fundera ut vem som kunde ha varit här i fredags, men vi vet ingenting faktiskt, säger Ebba.

Det hon vet är ju däremot att det var i hennes butik som miljonraden lämnades in.

– Det är jätteroligt, ler hon.

De som sköter jakten på den här vinnaren är Svenska Spel. De har hållit på i över en vecka alltså, men fortfarande inte fått tag i någon.

– Vi hoppas att våra efterforskningar ska ge resultat och att vinsten kan hämtas ut. Dels för att det är ett så roligt samtal att ringa men det känns ju också som att vinnaren eller vinnarna skulle vilja ha sina pengar lagom till ju. Så förhoppningsvis får vi tag på någon snart, säger Johanna Alba som är vinnarkommunikatör på Svenska Spel.

Är det vanligt att ni inte får tag i en vinnare?

– Det är relativt ovanligt att vi inte har fått tag i en vinnare efter en vecka, vanligtvis går det betydligt fortare än så. Det kan vara att de har gamla kontaktuppgifter eller att de är bortresta. Ibland är det omständigheter som försvårar, men vanligen så får vi kontakt tidigare.

Hur länge kan ni vänta?

– Det är bara vinnaren som kan hämta ut pengarna så det är ingen fara på taket. Men vi hoppas ju förstås att vinnaren ska få reda på den här fantastiska vinsten så snart som möjligt, säger Johanna Alba.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista