Bomb insatsstyrka
1 av 4
Mikael Berglund/NyheterSTO
Tre poliser syns ute i snön i Lilla Edet. På ryggen står det "Polis Bombgrupp"
2 av 4
Bombgruppen kallades till Lilla Edet efter att personalen på en vårdcentral hittat ett misstänkt föremål i väntrummet. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO
polisen lilla edet vårdcentral
3 av 4
Polisen har spärrat av vårdcentralen i Lilla Edet. Foto: Klaus Buchholz/Sverigesradio
Polisen Carl Fredrik Ek
4 av 4
Polisen Carl Fredrik Ek. Foto: Klaus Buchholz/Sverigesradio

Bomblarm avblåst i Lilla Edet

0:54 min

Personalen hittade ett mystiskt föremål på vårdcentralen. Först vid klockan 14 det konstateras att föremålet var ofarligt.

Polisen larmades klockan 09.22 idag om att personalen hade hittat ett mystiskt föremål. Efter polisens bedömning kallades nationella bombskyddet in för att ta hand om föremålet.

Polisen spärrade sedan av området och inledde en förundersökning om grovt olaga hot mot grupp. Först vid klockan 14 det konstateras att föremålet var ofarligt.

Enligt förundersökningsledare Sten Melander har polisen i nuläget inget spår om vem som kan har lämnat föremålet på vårdcentralen i Lilla Edet och inte heller varför.

– Vi har kommit fram till att föremålet kan ha varit en bomb, förklarar förundersökningsledaren.

Därför ska föremålet nu har förts till polisens tekniska avdelning i Uddevalla där den eventuella bomben nu ska undersökas närmare imorgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista