Ljus i mörkret.
Arkivbild. Foto: Urban Björstadius

Våldtäktsanklagad kyrkligt aktiv anmäls av fler barn

Ännu ett barn har anmält den man som är misstänkt för att ha förgripit sig på ett antal barn han träffat via en församling. Mannen sitter fortfarande häktad.

Det var i början av december som en man i 20-årsåldern häktades misstänkt för barnvåldtäkt. Då var det två flickor som sade sig ha blivit utsatta av mannen.

Bland annat ska en av flickorna ha blivit straffsmiskad av mannen ett trettiotal gånger.

Församlingen där mannen träffat flickorna berättade för P4 Väst att de befann sig i chock.

– Det är en chock för oss alla. Man blir mörkrädd. Jag åkte hem till honom och tog nyckeln från honom direkt när jag fick veta. Han har fråntagits allt ansvar, sa en av de ansvariga till P4 Väst i början av december.

Nu har ännu ett barn anmält mannen som fortfarande sitter häktad. Han är på sannolika skäl misstänkt för att vid flera tillfällen i början av förra året våldtagit åtminstone en av flickorna.

Han är också misstänkt för sexuellt ofredande och det ska ha pågått under flera års tid. Också misshandeln han är misstänkt för ska ha skett under en period på flera år, sista gången var i slutet våren.

Enligt mannen själv har han inte våldtagit någon, men han medger att han vid fem olika tillfällen misshandlat åtminstone ett av barnen. Han har enligt utredningen smiskat en av flickorna som ett slags bestraffning.

Hans advokat Caroline Hallberg vill inte kommentera misstankarna men skriver i ett mail till P4 Väst att han förnekar våldtäkt mot barn.

P4 Väst har sökt åklagaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista