Loui Sand: "Tror att det kommer"
Foto: Christine Olsson/TT

Kantspelet – Sveriges akilleshäl

4:49 min

För första gången sedan 2001 är Sverige framme i kvartsfinal i VM och såväl målvaktsspel som försvarsspel har hyllats. Men på en punkt är Sveriges spel inte i absolut världsklass: Måleffektiviteten från kantspelarna.

Det är små marginaler och ofta tillfälligheter där. Ena matchen missar man och andra sätter man allt. Men jag hoppas att det vänder snart, de har en potential att göra det ännu lite bättre.

Det är inget att sticka under stolen med att det är en helt annan grej att spela internationellt än hemma i klubblaget. De internationella målvakterna är betydligt bättre än de man möter i ligan i många länder. Men det kommer tror jag. 

Klart vi inte nöjda över att vi ligger under medel, man vill helst vara så bra som möjligt men ibland är det andra spelare som presterar bättre. Man får se på sin egna insats och jag är nöjd med min. Så jag håller kvar den känslan.

Hör hela reportaget i ljudfilen ovan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista