John Boyega som Finn i The Last Jedi. Foto: Disney.
John Boyega som Finn i The Last Jedi. Foto: Disney.
Filmpremiär onsdag:

Nya "Star Wars: the Last Jedi" en mellanfilm

1:14 min

"Star Wars: The Last Jedi" är snyggt gjord och med några häftiga scener men också sega partier och rymdkrig du sett förut.

Titel: Star Wars: The Last Jedi
Regissör: Rian Johnson
Manus: Rian Johnson med karaktärer skapade av George Lucas
Skådespelare: Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill            
Genre: Sciene-fiction
Betyg: 3

Det hjälper om man är hemma i Star Wars-galaxen, en resumé kommer förstås på välkänt Star Wars-vis glidande in i bilden i inledningen, men sen får man ut mer om man känner till Luke Skywalker, Prinsessan Leia, Rey eller Kylos historia.

I The Last Jedi söker Rey upp Luke Skywalker för att lära sig mer om Jedi-krigarnas hemligheter. Hon vill rädda rebellerna undan förintelse när galaxens grymme diktator jagar dom. Och det blir rymdkrig och lasersvärd.

Visst, det är häftigt gjort, det är en del roliga scener, men det är emellanåt också ganska segt under den två och en halv timme filmen pågår.

Det unika det som gjorde att den första Star Wars-filmen blev något man fortfarande kan prata om, har förvandlats till filmer i mängden.
Kanske inte för fansen, men för oss andra.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista