Skyle på Film i Väst
Foto: Jesper Gunnarsson/Sverigesradio

Kulturnämndens ordförande till Film i Väst: Åtgärda bristerna

0:52 min

Film i Västs styrelse uppmanas efter P4 Västs granskning av representationen, att se över vilka fel som har begåtts och vad som behöver åtgärdas.

P4 Västs granskning visar att Film i Väst tänjer på gränserna när de representerar, både externt och internt. Reglerna kring när bolaget får bjuda på alkohol är väl specificerat, men följs inte fullt ut.

Kulturnämndens ordförande Conny Brännberg (KD) menar att fel måste rättas till och uppmanar styrelsen att agera.

– Styrelsen är ändå ansvarig och jag har anmodat ordföranden att gå igenom detta nu och åtgärda om det finns brister i systemet, säger han till P4 Väst.

Kulturnämnden är Film i Väst största finansiär och bidrar med ungefär 60 miljoner om året.

– Vi sitter på pengarna och beställer och har stor makt över vad pengarna ska gå till, och vi har ju sagt det att alkoholen ska vara måttfull och kostnadsmedveten, och finns det problem så får ju vi lösa de problemen, säger Conny Brännberg (KD).

Trollhättans kommun bidrar med ungefär tre miljoner årligen till Film i Väst. Oppositionsrådet, moderaten Peter Eriksson, kommer ta upp frågan om alkohol nästa gång en ansökan om pengar kommer in.

– Jag kommer ta upp den här frågan, och hoppas att vi i Trollhättan är tydliga med att våra pengar inte ska gå till någon alkohol överhuvudtaget, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista