Skyle på Film i Väst
Foto: Jesper Gunnarsson/Sverigesradio

Revisorn: "Helt oacceptabelt att överskrida sina befogenheter"

0:59 min

Revisorerna ska granska Film i Väst. Det säger en av revisorerna till P4 Väst efter granskningen av Film i Västs alkoholinköp som bryter mot de egna reglerna.

– Helt oacceptabelt att överskrida sin befogenhet, säger Krister Stensson (M), förtroendevald revisor för Film i Väst.

Tillsammans med sverigedemokraten Per Waborg är han Film i Västs förtroendevalda revisorer. Deras uppgift är att granska Film i Västs övergripande verksamhet och inte att gå igenom bolagets bokföring. Det ska istället en sakkunnig revisor göra, men han vill inte prata med P4 väst med hänvisning till sin tystnadsplikt.

Enligt Krister Stensson finns det anledning att granska Film i Västs alkoholinköp, eftersom den brustit på flera ställen, dels har alkoholen beställts mot gällande regler, dels har någon attesterat fakturorna och betalat alkoholen på felaktiga grunder.

Nu ska revisorerna kolla närmare på Film i Västs representation:

– Man har ju att följa de beslut som är fattade och det är klart att som en del i en revision eller del i en fortsättning här så kommer ju vi naturligtvis också att titta på det här för det får ju inte förekomma, säger Krister Stensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista