Ljungskile Folkhögskola
Ljungskile Folkhögskola Foto: Cecilia Bergil/Sveriges Radio

Ljungskile folkhögskola satsar på journalistutbildning

1:51 min

Trots tidigare rekryteringsproblem vill folkhögskolan fortsätta att satsa på journalistutbildningen och förbättra sin marknadsföring kring utbildningen.

Folkhögskolan i Ljungskile får runt 50 nya utbildningsplatser. Samtidigt vill man också i framtiden satsa på journalistlinjen, trots att det har funnits problem med att rekrytera studenter till utbildningen.

– Eleverna är mycket nöjda med utbildningen och de får jobb efter utbildningen, säger folkhögskolans rektor Johannes Huss.

Därför vill folkhögskolans ledning förbättra marknadsföringen kring journalistutbildningen.

– Vi ser över utbildningens form och innehåll och sedan är det också en marknadsföringsfråga. Nu får vi satsa på marknadsföringen, fortsättar han.

Regeringens sammanlagda utbyggnad av folkhögskolan uppgår till ca 8 000 platser. Det betyder en satsning på 671 miljoner kronor årligen och en ökning av det totala antalet platser med 30 procent. 

Dessutom kommer Linneaskolan att hyra in sig i folkhögskolans lokaler i fortsättning eftersom Linneaskolan behöver fler klassrum. Båda skolorna är i samtal med kommunen om detta just nu.

– Vi för goda samtal med kommunen om detta. Vi har båda behov av att växa med antal klasser och klassrum, berättar Johannes Huss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista