Demonstranter från Nordiska motståndsrörelsens (NMR) konfronteras av kravallpoliser vid demonstrationen i centrala Göteborg
Demonstranter från Nordiska motståndsrörelsens (NMR) konfronteras av kravallpoliser vid demonstrationen i centrala Göteborg. Foto: Adam Ihse/TT

Åtal emot 23 personer med nazistkopplingar läggs ner

23 personer greps i samband med en sammandrabbning med polis i centrala Göteborg. Samtliga med koppling till Nordiska motståndsrörelsen, NMR.

- Jag har tagit del av filmmaterial från bland annat polisens olika kameror och filmat material från allmänheten, skriver kammaråklagare Ulrika Åberg i ett pressmeddelande. 

Slutsatsen blir, enligt pressmeddelandet, att man inte kan avgöra vad de 23 personerna gjort på platsen fram tills de greps. 

Tidigare har P4 Väst rapporterat om två män från vårt område. En man från Vänersborg, 21 år gammal och en 32-åring från Orust. De båda männen gick i främsta ledet när NMR drabbade samman med polisen utanför Liseberg. 

Kammaråklagare Ulrika Åberg skriver även att man lägger ner förundersökningen om ohörsamhet emot ordningsmakten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista