Youssef Ajaj och Misbah Hussain Qasimi från Support Group fick ett styvt jobb med att ta hand om alla gåvor som kom från P4 Västs lyssnare.
Youssef Ajaj och Misbah Hussain Qasemi från Support Group fick ett styvt jobb, tillsammans med vår reporter, med att ta hand om alla gåvor som kom från P4 Västs lyssnare. Foto: Niclas Blom

Nu är presenterna levererade!

Misbah Hussain Qasemi: Det betyder mycket för våra familjer och barn
0:36 min

Hundratals paket kom in från givmilda lyssnare när P4 Väst hjälpte till att samla in presenter till barnen på Restad Gård.

På asylboendet bor det idag cirka 250 barn från olika länder och traditionen att ge bort en gåva i juletid har tagits upp av Support Group som hjälper asylsökande att integrera sig i det svenska samhället.

Men eftersom man saknar egna medel vände man sig till Röda Korset och till P4 Väst och lyssnarna och responsen var överväldigande.

I dag kunde P4 Väst överlämna ett stort antal stora och små paket som kommer att delas ut till barnen på en fest som Support Group ordnar den 30 december på Restad Gård.

Misbah Hussain Qasemi var rörd och tacksam över givmildheten som visats.

– Det spelar en stor roll för integrationen och vi tackar alla för alla snälla gåvor, säger Misbah Hussain Qasemi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".