Åmåls brand
Företagshotellet inrymmer flera olika företag, bland annat ett gym. Foto: Charlotte Andersson/Sveriges Radio
25 brandmän bekämpar elden.

Storbrand i Åmål – företagshotell brinner

Räddningschefen: Branden inte under kontroll
1:25 min

Det brinner för fullt i ett företagshotell i Åmål inte långt från järnvägsstationen. Räddningstjänst från Bengtsfors, Åmål, Svanskog och Säffle har bekämpat elden hela natten.

Larmet om branden På Västra Bangatan i Åmål kom till polis och räddningstjänst vid 22-tiden på söndagskvällen. Ingen person ska finnas kvar inne i byggnaden.

När P4 Väst talar med SOS kl 03:37 var fyra styrkor från räddningstjänsten på plats vid företagshotellet. Totalt bekämpar 25 brandmän elden som som spridit sig till tak och väggar.

Christian Rådén, räddningschef i Bengtsfors, är själv inte på plats, men har styrkor där:

– När jag pratade med dem strax efter ett i natt brann det för fullt. Branden sprider sig i väggarna och det är svårt att komma åt. De kommer få vara kvar många timmar till.

Branden ska ha startat i en bil i garaget, som sedan spred sig till väggarna, som är isolerade med cellplast, vilket brinner väldigt bra.

– Det är ett bekymmer, säger Christian Rådén.

Inledningsvis kom uppgifter om att det fanns gasflaskor inne i garaget, men den uppgiften visade sig inte stämma och polisen behövde aldrig spärra av området.

Vid 02.37 gick det ut ett viktigt meddelande till allmänheten om branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".