Brand i Åmål.
1 av 3
Larmet om branden på Västra Bangatan i Åmål kom till polis och räddningstjänst vid 22-tiden på söndagskvällen. Foto: Charlotte Andersson/Sveriges Radio
Åmåls brand
2 av 3
Företagshotellet inrymmer flera olika företag, bland annat ett gym. Foto: Charlotte Andersson/Sveriges Radio
"Det är väldigt mycket räddningspersonal på plats och jag kan se att det har brunnit väldigt kraftigt", säger Charlotte Andersson.
3 av 3
"Det är väldigt mycket räddningspersonal på plats och jag kan se att det har brunnit väldigt kraftigt", säger P4 Västs reporter Charlotte Andersson. Foto: Charlotte Andersson/Sveriges Radio

P4 Västs reporter på plats i Åmål: "Brinner fortfarande kraftigt"

"Branden kommit fram till själva kontorsdelen av industrihotellet"
1:56 min

Nära järnvägsstationen i Åmål brinner det i ett industrihotell. "Det har brunnit väldigt kraftigt", säger P4 Västs reporter Charlotte Andersson.

– Det brinner fortfarande ganska kraftigt och nu har branden kommit fram till själva kontorsdelen av industrihotellet, säger P4 Västs reporter Charlotte Andersson från platsen vid 06.30-tiden.

Räddningstjänsten besprutar just nu branden ovanifrån med vatten.

– Det är väldigt mycket räddningspersonal på plats och jag kan se att det har brunnit väldigt kraftigt, säger Charlotte Andersson.

Ser du öppna lågor?

– Ja, det gör jag, säger hon.

Branden ska ha startat i en bil i garaget, som sedan spred sig till väggarna, som är isolerade med cellplast, vilket brinner väldigt bra.

Larmet om branden på Västra Bangatan i Åmål kom till polis och räddningstjänst vid 22-tiden på söndagskvällen.

Ingen person ska finnas kvar inne i byggnaden.

Artikeln uppdateras. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".