Jejes gym i Åmål i lågor.
JeJe's gym i Åmål under söndagsnatten. Foto: Privat

Branden i Åmål nu under kontroll

Gymägaren: "Andra våningen med spinningsalen har brunnit ner"
3:40 min

Delar av JeJe's gym i Åmål har brunnit ner efter branden i industrihotellet. Gymmet är Åmåls största med drygt 2 000 medlemmar.

Ett industrihotell i Åmål började brinna under söndagskvällen. Ett av företagen som drabbades är JeJe's gym som är 1 500 kvadratmeter stort.

Räddningschefen Henric Helander säger till P4 Väst att branden vid niotiden på måndagsmorgonen nu ska vara under kontroll.

– Vi tror inte att den ska sprida sig ytterligare.

Ägarna till det drabbade gymmet väcktes av nyheten om branden.

– Nu på morgonen har jag fått höra att gymet är väldigt rökskadat och vattenfyllt. Plus att andra våningen med spinningsalen har brunnit ner, säger Jimmie Edvinsson som äger gymet tillsammans med sin bror Jesper Edvinsson.

JeJe's gym öppnade 2014 och är Åmåls största gym med drygt 2 000 medlemmar. 

– Huvudsaken är att ingen har kommit till skada i branden. Gymmet går alltid att ersätta på något sätt, säger 32-årige Jimmie Edvinsson.

Enligt Åmåls kommun skulle alla elever och barn på förskolor i centralorten hållas inomhus på rasterna fram tills branden släckts.

Texten uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".