Polisens avspärrning vid brottsplatsen söder om Strömstad.
Polisens avspärrning vid brottsplatsen söder om Strömstad. Foto: Tommy Öster/P4 Väst Sveriges Radio

Mördade och grävde ner sin mamma i Strömstad – åklagaren yrkar på mord

0:50 min

I dag, tisdag, hölls rättegången mot den man som i höstas misstänks ha mördat och grävt ner sin egen mamma vid deras sommarhus söder om Strömstad.

Det var den 7:e september som mannen i 35-årsåldern hörde röster i sitt huvud. Enligt honom var det en CIA-agent som sa till honom att han skulle få oändligt med pengar och sex om han skulle döda sin mamma. 

Med en tung sten slog mannen sin mamma i huvudet och satte sig sedan över henne och strypte henne till döds. Därefter flyttade han liket och grävde ner henne i grop.  

Ett dygn senare larmade han själv polisen och erkände att han dödat sin mamma som han också bodde tillsammans med. 

– Jag anser att det finns teknisk, muntlig och skriftlig bevisning för att han har dödat sin mor. Jag anser inte att det finns några konkreta förmildrande omständigheter som gör att det ska bedömas på något annat sätt än mord, säger åklagaren Robert Beckard.

Peter Ekelund är den mordmisstänktes advokat: 

– Min klient har varit allvarligt psykiskt sjuk vid den här händelsen och även när de sedan gjorde en stor utredning kring hans person. Med stöd av det menar jag att han inte haft insikt i vad han gjort, säger han och menar att domen ska ogillas. 

Dom i fallet kommer den 28 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista