Allianspartierna Uddevalla
Från vänster: Rolf Jonsson (L), Elving Andersson (C), Carin Ramneskär (M) och Magnus Jacobsson (KD). Foto: Klaus Buchholz/Sveriges Radio

Alliansen i Uddevalla nobbar kulturhusförslaget

Alliansepartierna i Uddevalla: Vi står inte bakom detta kulturhus
1:19 min

Allianspartierna säger nej till kommunens plan om ett stort kulturhus i centrala Uddevalla. I stället vill man bland annat satsa på ett ungdomshus.

Det finns fortfarande stor oenighet bland politikerna i Uddevalla om det planerade kulturhuset i Museiparken.

På en presskonferens idag sa de oppositionella Allianspartierna (M, KD, C, L) kollektivt nej till kommunens förslag om att bygga ett nytt kulturhus just där.

I stället vill man framförallt satsa på det befintliga förenings- och kulturlivet, till exempel genom utvecklingen av ett Ungdomens hus på området vid Kulturskolan

– Vi vill fokusera i först hand på ett ungdomens kulturhus, säger Carin Ramneskär (M).

I stället vill man satsar på det befintliga föreningslivet.

– Vi tycker det är viktigare med verksamheter än med den här typen av väldigt stora, dyra och exklusiva lokaler, säger Elving Andersson (C).

Detaljerade planer kring oppositionens förslag finns i dock inte än.

I dag tog kommunstyrelsen ändå beslutet om att ställa sig bakom avsiktsförklaringen mellan Uddevalla kommun och fastighetsbolaget Arwidso AB avseende etableringen av ett kulturhus vid museiparken.

Kommunalrådet Ingemar Samuelsson kan inte förstå att de oppositionella säger kollektivt nej till kommunens förslag om att bygga ett nytt kulturhus där.

– Jag tycker att det är jätteolyckligt att man inte vill hänga på. Det skulle kunna betyda jättemycket för centrums utveckling att vi får den här mötesplatsen. Bygger man bara nya lokaler vid dem befintliga så blir det samma status som vi har nu, säger han till P4 Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".