Man i mörk gym-lokal
Det är rökigt och fuktigt i gymlokalerna på Västra Bangatan i Åmål. Jesper Edvinsson är en av gym-ägarna som röjer efter branden tidigare i veckan. Foto: Charlotte Andersson/Sveriges Radio

Gymägare i Åmål hoppas på nystart efter storbranden

Jesper Edvinsson: Framtiden är ju väldigt oviss
0:29 min

Redskapen behöver tvättas och flyttas. Men sedan ska en av Åmåls stora mötesplatser, gymmet i företagshotellet som brann, vara igång igen.

– Framtiden är väldigt oviss. Det viktiga är att komma igång med verksamheten i den nya ersättningslokalen, säger Jesper Edvinsson som är av de två bröder som driver gymmet, med över 2000 medlemmar, sedan 2011.

Sedan branden i måndags, som förstörde kontorsdelen av företagshotellet, har bröderna arbetat för att åter kunna få igång verksamheten, och hoppas på att det kan bli relativt snabbt efter jul.

De har hittat en ersättningslokal som ligger nära. Under onsdagen ska gymredskapen saneras från den stickande röken och sedan transporteras till nya lokalen.

Jesper Edvinsson vet inte hur framtiden kommer att se ut, och om företaget kommer att lida ekonomiskt efter branden. Försäkringarna fanns på plats men hur långt de räcker är ännu inte klart.

– Det är inte lätt nu att säga hur det kommer drabba oss ekonomiskt men det får vi ta då, säger Jesper Edvinsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".