Bild på polismärke på bil
Sökområdet för att hitta den försvunne Göteborgaren som misstänks vara mördad utökas. Foto: Elin Angvarson/Sveriges Radio

Misstänkta i mordutredning – nyligen dömda i våldsamt upplopp

0:38 min

Två av de män som sitter häktade i mordutredningen om den försvunne mannen i Uddevalla dömdes nyligen för inblandning i upploppet under NMR- demonstrationen i Göteborg.

Om det finns en koppling mellan mordutredningen i Uddevalla och upploppet under demonstrationen i Göteborg är polisen förtegen om.

--Jag kan inte svara på det, men jag tror inte det, men jag kan inte svara på det säkert, säger kommissarien Sten-Rune Timmersjö, som arbetar med grova brott.

Totalt sitter nu fem personer misstänkta i utredningen där mordoffret ännu inte hittats.

En man sitter häktad misstänkt för mord, en annan för grov misshandeln och tre stycken för skyddande av brottsling, grovt brott. 

Den man som är misstänkt för grov misshandel dömdes nyligen till skyddstillsyn efter det våldsamma upploppet när sten slungades mot polisen i Göteborg i samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstration.

En annan av männen, nu misstänkt för grovt skyddande av brottsling, dömdes till fängelse i tre månader för våldsamt upplopp i Göteborg. Hans advokat vill inte kommentera situationen när P4 Väst var i kontakt med honom sent under fredagen.

Mordoffret är inte hittat men polisen har utvidgat sökområdet. Tidigare sökte man i Hogstorp utanför Uddevalla, nu letar polisen efter mannen längs med hela E6:an.

--Vi vill såklart ha in tips, och vi lägger nu allt fokus på att hitta den försvunne mannen, säger Sten-Rune Timmersjö.

Varför de söker just i Hogstorp och längs med E6 är han fortsatt förtegen om. På frågan om det finns fler offer som de letar efter upprepar han:

– Vi söker just nu efter en försvunnen person.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista