Västtrafiks tåg på Bohusbanan. Foto: Tommy Öster/P4 Väst
Foto: Tommy Öster/P4 Väst

Kraftig blåst ställer in tåg i Väst

Flera tåg ställs in på grund av kraftig blåst i västra Sverige. Totalt rör det sig om fem avgångar under lördagen och en avgång på julafton.

Det rör sig om avgångar i båda riktningarna mellan Strömstad-Uddevalla, Borås-Varberg och Lidköping-Herrljunga, enligt Mette Ramqvist vid Västtrafiks presstjänst.

– Alla tåg ersätts med bussar, men som resenär får man räkna med att det kan ta lite längre tid än vanligt att resa, säger Mette Ramqvist.

– Vi gick ut med det här strax efter lunch efter att SJ och Trafikverket meddelat att de drar in tågen på våra sträckor, säger Mette Ramqvist.

Det blåser kraftiga västliga vindbyar i hela södra Götaland, enligt SMHI, och nedblåsta träd påverkar trafiken på flera håll, bland annat väg 540 öster om Göteborg och väg 770 i närheten av Orust.

Vid 19-tiden blåste även en byggnadsställning ned över en kontaktledning i centrala Göteborg och påverkade kollektivtrafiken.

En klass 1-varning för kulingvindar har utfärdats för Skagerack och Kattegatt och SMHI varnar också för hårda vindbyar i Halland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista